Restoran

O nama

Davne 1954. godine moj djed se počeo baviti prodajom vina iz vlastite proizvodnje, a kao korak naprijed 1965. godine otvorio jednu od prvih ugostiteljskih radnji na tom području pod nazivom “Krčma Veselom Zagorcu”.

Tada su u ponudi bili zagorski specijaliteti, domaće vino iz vlastitog uzgoja, a kasnije i domaće rakije kao što su šljivovica bistrica, viliamovka, i travarica..

Tada u to vrijeme bilo je popularno sa konjima i kočijama voziti na proščenja kod okolnih kapelica domaće vino i rakiju, kuhane kobase u vinu, gibanice, štrukle…

Možemo slobodno reći da su to bili prvi počeci cateringa. U tadašnjoj krčmi održavale su se manje svadbe i razne druge veselice, a glavni specijaliteti su bili domaći kravlji sir s vrhnjem, domaća šunka i kobase, roštilj, grah s bučinim uljem, odojak.

Takav oblik poslovanja trajao je do 2001. godine, kada ja krajem te godine preuzimam obrt.

 

Rubin

je prostor namijenjen ponajviše za intimnija društva, parove, poslovnim ljudima koji se mogu odvojiti od ostalih gostiju u restoranu. U ovom prostoru se nude specijaliteti internacionalne kuhinje i specijaliteti restorana “Sermage” kao što su: “Sermage” odrezak, Beefsteak u lisnatom tijestu, Tutti fruti odrezak, Odrezak punjen sa palminom jezgrom, Florida ili Hawai Steak, odrezak “Egzotical” sa datuljama, šljivama ili marelicama.


Smaragd

je prostorija uređena sa puno drva i zelenila što je prigodno za vrijeme ljeta, i zime kao zimski vrt. Prigodan je za održavanje manjih svadbi i ostalih svečanosti zbog posebnog prostora za muziku gdje se nalazi i plesni podij, još ga zovemo i Zeleni salon.


Narančasti salon

Mirni je kutak odvojen od ostalog dijela restorana. Osim pića nude se i domaći kolači poput: “Sermage” voćne torte, torta od višnji, torta od jabuka, Kasse sahne torta, torte od čokolade i banana, baklava “Sermage” , i dr. Ovaj salon posebno je popularan za vrijeme ljetnih vrućina kada se nude voćni kupovi, sorbeti, pohani sladoled i ostali specijaliteti od sladoleda.


Aperitiv bar

U njemu se nude žestoka alkoholna pića, slatki likeri, razni kokteli po internacionalnoj recepturi i recepturi našeg barmena.